pirmdiena, 2007. gada 8. oktobris

Neliels atskats uz padarīto.

Sākšu ar kārtējo apstiprinājumu prātulai, ka šī kašķīgā, skaudīgā un skaita ziņā niecīgā pēc pasaules mēriem latviešu tauta ir sastopama dajebkur, un sen neredzētas paziņas var sastapt nevis tepat, tēvzemē, bet gan ārzemēs. Tuvās un tālās. Turpceļā ne tik izteikti, bet atpakaļceļā gan - nospiedošs latviešu vairākums uz prāmjiem no mūsu iecienītām copes vietām Ālandos.
Tad nu pie padarītā:
Braucām seši gab. cilvēki ar diviem gab. busiem pa trīs gab. katrā braucamajā devaisā. Tipa ērtāk ... (: Biļešu rezervācija katram copes lietpratējam (tā nu vismaz katrs domā ...) 45 Ls. Pārtika Siguldas Super Neto - katram ~30 Ls. Dzērieni tiem, kas tos lieto - 15 Ls (šoreiz kaut kā par maz bija). Jumts virs galvas, laivas, bencīnc, licence - 152 eiro. Als uz vietas, pa ceļam, sīkumi, sīkumi mīļajiem, četri lētie longdrinki uz prāmja, kebabi un burgeri - nepilni 200 eiro. Tātad tāds vienas nedēļas plezīra brauciens ap 300 - 400 Ls, atkarībā no tēriņiem tur, somzemē.
Turpceļā kaut kā bija uznācis paliels vējelis, tā ka uz Tallinas - Helsinku prāmja pārvietoties varēja tikai piespiedu kārtā tēlojot tipiņus kārtīgā pārpālī. Šupoja pamatīgi. :) Tālāk sekoja ierastais maršruts uz Kustavi un trīs prāmji līdz Kumlinge. Kopā turpceļš aizņem ~12 stundas un ~600 km.
Runājot par zaļsvārcēm, jāsaka, ka laikam biku par ātru atbraucām, jo jamās vēl nebija sākušas baroties ziemai un līdz ar to negribīgi ķērās - lasi skrēja pēc izkrāsotās plastikas/metāla ietaises ar āķi. Iespējams, ka vēl nebija saņemts kāds signāls uzņemt barību sala/salnas/vēsa ūdens izskatā (iespēja opēt makšķerēšanas speciālistiem ... :P). Taču tas Pļaviņam ar manu palīdzību neliedza iedabūt laivā vienu 6 kg lopa kundzi no ~0,5 m maza/liela dziļuma, kura par visām vārītēm, uzrāvusies uz parasto mānekli, mēģināja ielīst dūņu pikučos. Savukārt man vienu dienu aizgāja atpakaļā ūdenī viena 2-3 kg skaistule, kura, velkot pie laivas, izveica cirka mākslinieka cienīgu pirueti pilnā augumā, kā rezultātā jamā atbrīvojās no āķa, kurš savukārt ar milzīgu spēku gandrīz trāpija mums pa pieri. Pārējiem ienācās viena 5 kg, vairākas 3 kg un daudzas 1-2 kg zivteles.
Biku vēlāk sakārtošu attēlus, mēģināšu kādu klipu uzpagatavot un iemetīšu šeit.
Pāris bildes šeit.

Nav komentāru:

 
tracker